X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical este aplicatia Autodesk bazata pe AutoCAD care se adreseaza proiectantilor de instalatii electrice si sisteme de control electrice, in scopul de a oferi o paleta de functii specifice industriei cu ajutorul carora sunt automatizate majoritatea operatiilor necesare proiectarii acestor instalatii si sisteme.
AutoCAD Electrical se poate inchiria doar ca parte integrata in AutoCAD - including specialized toolsets (AutoCAD 2025)

Adauga la favorite  

Trecerea de la AutoCAD la AutoCAD Electrical aduce o crestere de pana la 80% in productivitate pentru proiectanti si vine in sprijinul producatorilor de sisteme electrice prin reducerea costurilor si a timpilor de productie.

Avantajele utilizarii AutoCAD Electrical:

  • Cu ajutorul bibliotecilor de simboluri conforme cu standardele internationale (IEC, GB, AUS, JIC, JIS) si a automatizarii procedurilor de inserarea a componentelor in desen , sistemele de control sunt elaborate rapid si cu acuratete.
  • Numerotarea cablurilor si etichetarea componentelor se face automat, intr-un sistem flexibil si secvential astfel incat acestea sa aiba numere si etichete unice in proiect.
  • Rapoarte de mare acuratete obtinute instantaneu: AutoCAD Electrical permite generarea de rapoarte multiple cu ajutorul unei singure comenzi. Rapoartele pot fi BOM-uri, liste de cabluri, terminale, liste de tip From-To Wire, PLC I/O, etc si pot fi inserate direct in desen sau exportate in format MS Excel, MS Access. XML, CSV, ASCII.
  • Functie de auditare a proiectului si utilitare pentru repararea acestuia, identificarea duplicatelor , depistarea si corectia erorilor in faza de proiectare.
  • AutoCAD Electrical gestioneaza relatia bobina-contacte, urmareste numarul de contacte associate unei bobine sau unui dispozitiv multi-contact si alerteaza utilizatorul cand numarul de contacte posibile este depasit. Aplicatia poate aloca urmatorul set de pini disponibil fiecarui contact inserat bazandu-se pe part-numberul alocat bobinei. Informatiile cross-referencing pot fi afisate automat in format graphic sau tabelar. In acest mod AutoCAD Electrical reduce riscul alocarii unui numar prea mare de contacte unui releu si economiseste timpul consumat de proiectant pentru urmarirea manuala a acestora.
  • Desenele de panouri se realizeaza in baza schemei electrice proiectate. AutoCAD Electrical extrage o lista a componentelor si le plaseaza in layout-ul panoului. Utilizatorul alege locatia si o reprezentare pentru fiecare componenta ce urmeaza a fi inserata. Intre schema si layout se realizeaza o legatura asociativa, astfel incat orice modificare a schemei va atrage automat modificarea in layout si vice-versa.
  • AutoCAD Electrical include functii de drafting create special pentru proiectarea dispozitivelor de control electric: functia Trim pentru cabluri, copiere, stergere pentru componente sau circuite, modificarea pozitiei si alinierea componentelor, etc.
  • AutoCAD Electrical ofera utilizatorilor posibilitatea de a genera un set complet de desene PLC I/O, prin definirea alocarilor I/O necesare in proiect intr-un program de spreadsheet (MS Excel). AutoCAD Electrical creaza automat desenele necesare si in plus, informatiile I/O cu descrierile aferente pot fi exportate intr-un format inteligibil pentru majoritatea aplicatiilor de programare PLC.
  • Desenele create cu AutoCAD Electrical pot fi vizualizate si editate cu AutoCAD si AutoCAD LT. Cand se primesc desene modificate din surse externe, AutoCAD Electrical genereaza un raport asupra modificarilor facute de alti utilizatori. Mai mult, cand proiectul ajunge in stadiul unei noi revizii, AutoCAD Electrical poate genera un raport complet referitor la modificarile facute de la ultima revizie.
  • AutoCAD Electrical ofera posibilitatea de a re-utiliza desenele existente, deoarece permite copierea partiala sau integrala a unui set de desene atunci cand se incepe un proiect nou. Pot fi salvate circuite pentru a fi refolosite in alte proiecte. AutoCAD Electrical stie sa renumeroteze cablurile si componentele unui circuit pentru a fi conforme cu configuratia desenului in care sunt inserate. In acest mod se reduce drastic timpul de proiectare al circuitelor.
Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp