X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
Autodesk CFD

Autodesk CFD

Autodesk CFD face parte din suita de aplicatii destinate procesului de simulare si analiza. Cu ajutorul CFD se realizeaza optimizarea si validarea proiectelor HVAC si predictia nivelului de performanta energetica a cladirilor. 

Adauga la favorite  

Autodesk CFD poate fi apelat direct din Revit sau poate lucra pe un model exportat din Revit intr-un format neutru.

Modelul Revit contine elemente de constructie, materiale si obiecte MEP. Modelul CFD necesita o incinta inchisa pentru a genera un mesh si a fi capabil sa rezolve studiul de simulare.

Utilizand procesul de simulare in faza de proiectare se recurge la mediul virtual pentru a lua decizii legate de circulatia aerului si confortul termic.

Oportunitati de modelare a circulatiei aerului cu ajutorul CFD:

  • Confortul termic si ventilatia naturala – CFD permite o buna intelegere a gradientului de temperatura intre exterior si interior si optimizarea proiectului HVAC pentru confortul termic al ocupantilor

  • Optimizarea consumului energetic – analiza CFD ofera o buna oportunitate pentru optimizarea configuratiei MEP a cladirilor cu efort mare de racire (data centers, camera serverelor, etc)

  • Calitatea aerului – pentru a determina un numar minim necesar de schimbari ale aerului dintr-o cladire, astfel incat sa previna acumularea de gaze poluante rezultate din operarea cladirii mai ales in lunile de iarna

  • Controlul poluarii din exterior – monitorizarea interfetelor cu exteriorul pentru a preveni accesul particulelor poluante din medii excesiv poluate (garaje, depozite, fabrici, etc).

  • Analiza circulatiei aerului in spitale si sali de operatie – analiza CFD permite rezolvarea problemelor de circulatie insuficienta a aerului sau curenti de aer turbulenti ce contribuie la aparitia infectiilor secundare in spitale.

  • Dispersia si temperatura fumului in incendii – CFD permite vizualizarea modului de dispersie a fumului in cladiri in caz de incendii si ofera proiectantilor posibilitatea de a analiza modelul din perspectiva sigurantei la incendii

  • Incarcari din vant pe cladiri – CFD ofera inginerilor de structuri un instrument de analiza a incarcarilor din vant pe cladiri sau structuri mari si determinarea impactului provenit din mediu asupra acestora

Autodesk CFD poate fi rulat pe statii de lucru locale sau in mod Cloud Solving.

  • Autodesk CFD Ultimate pentru dinamica fluidelor, studii termice si studiul avansat al miscarii corpurilor solide.
Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp