X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
VREX - Realitatea virtuala (VR) in constructii

VREX - Realitatea virtuala (VR) in constructii

Pe masura ce tehnologia BIM a devenit esentiala pentru proiectele de constructii din orice industrie, realitatea virtuala (VR) s-a impus ca un instrument util pentru intelegerea modelului 3D si comunicarea vizuala la scara reala a obiectelor complexe inainte ca acestea sa fie construite.

Adauga la favorite  
VREX este o platforma virtuala care permite oricui, indiferent de experienta profesionala sau educatie sa exploreze un proiect de constructii la scara 1:1, sa vizualizeze si sa inteleaga notiuni tehnice complexe intr-un mod care nu a mai fost disponibil pana acum.

Utilizarea VREX incepe cu postarea modelului 3D pe platforma. VREX integreaza fisiere rezultate din scanari 3D sau fisiere generate de aplicatii 3D BIM: Autodesk (AutoCAD, Civil 3D, Revit, Inventor, Navisworks), Tekla, Solidworks, CATIA, Graphisoft, etc.

Toti utilizatorii conectati la platforma se afla simultan in acelasi model, pot explora proiectul individual si independent de ceilalti participanti sau in grup, pot conversa unii cu altii si interactiona cu elementele din model cu ajutorul avatarului personal si al functiilor puse la dispozitie de VREX. Orientarea in cladire se face cu ajutorul unui plan de situatie de tip harta generat automat.

FUNCTII VREX:

  • Masuratori punct la punct, intre axele componentelor, intre suprafete, masurarea elevatiei, interogarea dupa coordonatele punctelor

  • Adnotari in format text, mark-ups, comentarii, instrumente de desenare freehand
  • Sectiuni 3D prin cladire
  • Ascunderea sau afisarea elementelor de constructie, filtrari pe material, categorii de obiecte
  • Interogarea proprietatilor si a cantitatilor pentru obiecte, cantitati totale pe categorii de obiecte in model

  • Sesizari pe neconformitati: sesizarile se pot crea pe loc in timpul sesiunii VR, importa din alte platforme CDE sau din fisiere BCF

  • Manevrarea fisierelor de tip point cloud: fisiere provenite din scanarea 3D a cladirilor existente eventual in combinatie cu proiecte noi de tip retrofit pot fi explorate, masurate, pot contine sesizari si notificari

Beneficiile observate in utilizarea VREX pentru proiecte de constructii constau in depistarea mai facila si mai rapida a defectelor si neconformitatilor costisitoare, accelerarea procesului decizional, mai buna intelegere a proiectului ce se doreste construit si reducerea riscurilor in procesul de executie a lucrarilor.

Pentru accesul la platforma si functiile VR se pot utiliza echipamente Virtual Reality headset sau statii de lucru si laptop-uri.

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp