X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
Autodesk Infraworks

Autodesk Infraworks

Autodesk Infraworks reprezinta un salt tehnologic pentru proiectarea in infrastructura si aduce o abordare complet diferita fata de programele CAD pentru drafting, prin modelarea exclusiv tridimensionala a proiectului.

Adauga la favorite  

InfraWorks este solutia Autodesk ce permite modelarea, analiza si vizualizarea proiectelor de infrastructura in contextul situatiei existente din teren. Spre deosebire de orice alta aplicatie CAD, Infraworks este 100% 3D.

Integrarea modelului cu date GIS si altele referitoare la realitatea din teren (cladiri, retele de utilitati, drumuri, poduri) permite realizarea unei solutii complete de dezvoltare a infrastructurii pe verticala sau orizontala si analiza acesteia din punct de vedere al constructabilitatii si fiabilitatii.

Un proiect realizat in InfraWorks este o colectie de date ce provin din diferite surse: aplicatii GIS, aplicatii de arhitectura si inginerie, imagini aeriene ale amplasamentului, nori de puncte. Modelul este geospatial, foloseste un sistem de coordonate ce il localizeaza cu precizie in teren, astfel conditiile in care trebuie sa se integreze solutia propusa sunt descrise cu precizie si in mod concret.
InfraWorks importa fisiere provenite din aplicatii GIS, Autocad, Autocad Civil 3D, Revit, SketchUp, Bentley si orice alta aplicatie ce poate exporta in format IFC.

InfraWorks ofera functii de modelare cu ajutorul carora se pot realiza proiecte de drumuri, cai ferate, poduri, retele de utilitati, amenajari ale cursurilor de apa, canalizari, proiecte de dezvoltare urbanistica atat din punct de vedere al infrastructurii cat si al utilizarii terenului disponibil.

In afara capabilitatilor de prezentare si vizualizare a solutiilor propuse de un proiect, InfraWorks ofera si un modul de analiza si simulare a acestora cu ajutorul caruia se gasesc usor raspunsuri la probleme si intrebari legate de masuratori, distante intre diferite elemente, modul in care proiectul schimba terenul sau interactioneaza cu elemente de constructie existente.

Functiile de analiza a contextului existent permit alegerea celui mai bun amplasament, revizia profilului transversal pentru drumuri, examinarea retelelor de canalizare si alte utilitati existente si alegerea celui mai bun aliniament.

  • Analiza traficului in intersectii, generarea unor simulari animate ale tranzitului, capacitatea parcarilor disponile, conduc la informatii utile pentru a decide nivelul necesar al serviciilor ce trebuiesc asigurate.
  • Deoarece modelul este localizat geographic, se pot examina conditiile de iluminare naturala in functie de data si ora alese, modul in care un element construit este expus luminii naturale sau umbrit.
  • Modulul pentru analiza terenului contine functii de analiza a performantei terenului (elevatie, pante, aspect) ce alcatuiesc un tablou complet al efortului si costurilor necesare modelarii acestuia.
  • Flood Simulation ofera posibilitatea de analiza, simulare si vizualizare a inundatiilor de teren in functie de parametrii introdusi de utilizator.
  • Utilizarea InfraWorks permite o mai buna intelegere a proiectului inainte de a fi construit si revizuirea rapida a diferitelor variante de proiect.

 

Intrucat este o aplicatie BIM multi-disciplinara, genereaza un model integrat complet si ofera un mediu in care ingineri din diferite domenii si arhitecti pot planifica si proiecta impreuna avand garantata integritatea geometrica pe tot parcursul procesului de proiectare.

Aplicatia se integreaza cu platforma Autodesk BIM si face parte din colectia AEC.

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp