X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
Ferrovia

Ferrovia

Ferrovia este o aplicatie software specializata pentru proiectarea lucrarilor ingineresti de cai ferate. Se instaleaza peste AutoCAD, AutoCAD Civil 3D sau BricsCAD.

Ferrovia este o aplicatie software specializata in proiectarea de cai ferate, care include functii avansate pentru definirea aliniamentelor, profilelor si pasajelor de cale ferata.

La proiectarea si modelarea sectiunilor transversale de cale ferata, Ferrovia poate folosi elemente geometrice predefinite sau generate de utilizator.

Adauga la favorite  

Avand o interafata bine structurata, Ferrovia poate fi invatata rapid de incepatori si in acelasi timp poate fi folosita eficient de utilizatorii cu experienta.
 

Caracteristici Ferrovia

Ferrovia este compatibila integral cu AutoCAD Civil 3D si poate beneficia de functiile de modelare a terenului din cadrul acestei platforme software de proiectare.

In plus fata de functiile de modelare digitala a terenului din AutoCAD Civil 3D, Ferrovia adauga functii si instrumente specializate pentru proiectarea si verificarea liniei de cale ferata, folosind punctele topografice ridicate de-a lungul aliniamentelor.

De asemenea, Ferrovia ofera solutii eficiente de verificare si analiza a geometriei caii de rulare a liniilor de cale ferata. Pe baza ridicarilor topografice din teren, Ferrovia calculeaza cu cat trebuie mutate sinele de cale ferata in plan vertical si orizontal, in vederea refacerii aliniamentului si exporta rezultatele intr-un fisier cu o structura compatibila cu cea a echipamentelor feroviare de calibrare a geometriei caii de rulare (inclusiv WinALC). Capacitatea aplicatiei Ferrovia de a utiliza atat elementele proiectate ale caii ferate cat si datele provenite din ridicarile topografice, permite utilizatorilor sa economiseasca timp si alte resurse pentru finalizarea activitatilor de intretinere a caii ferate.

Interfata prietenoasa si puternica

Interfata prietenoasa permite realizarea eficienta si rapida a proiectelor, in timp ce structurarea modulara a programului da posibilitatea echipei de proiectanti sa schimbe date cu celelalte aplicatii din familia CGS Plus, prin intermediul bazei de date comune. Astfel, Ferrovia permite colaborarea interactiva in cadrul proiectelor care contin lucrari de cai ferate, drumuri, cai navigabile, canalizari si alimentari cu apa.

     

Structura modulara si flexibila

Unul dintre cele mai importante avantaje ale programului Ferrovia este structura sa modulara si flexibila. Ferrovia se compune din urmatoarele module: modulul Layout (pentru realizarea de planuri generale), modulul Axes (pentru trasarea axelor), modulul Longitudinal-sections (pentru trasarea profilelor longitudinale) si modulul Cross-sections (pentru generarea sectiunilor transversale). Suplimentar, se poate utiliza si modulul RDV (Rapid Design Visualization) pentru vizualizare eficienta in 3D si realizarea de animatii.

Ferrovia acopera o gama larga de standarde rutiere

Ferrovia respecta standardele rutiere din diferite tari si directivele Uniunii Internationale a Cailor Ferate - UIC (International Union of Railways) precum si prescriptiile tehnice de proiectare a cailor ferate. Ferrovia permite editarea in timp real a aliniamentelor atat in plan orizontal cat si vertical, generarea automata a sectiunilor transversale si salvarea modificarilor facute in baza de date a proiectului.

Functii personalizabile

Ferrovia poate fi adaptata necesitatilor individuale prin modificarea unui mare numar de parametri si variabile.

Ideala pentru lucrul in echipa in cadrul proiectelor complexe

Modulul de management de proiect permite lucrul efectiv in echipa si distribuirea usoara a datelor intre specialitati. Noua tehnologie, bazata pe integrarea proiectului intr-o baza de date, permite realizarea modificarilor in timp real, in toate planurile, profilele longitudinale si transversale aferente proiectului.

Ferrovia este disponibil in trei pachete cu continut diferit:

  • Basic - proiectare cai ferate 2D (cum ar fi: linii de mare viteza, cai ferate usoare (tramvai) sau reconstructia de cale ferata);
  • Complex - proiectare si modelare cai ferate 3D (cum ar fi: linii multiple de cale ferata, macaze si conexiuni feroviare);
  • Ultimate - solutie 4D, ce ofera suport pentru fluxuri de lucru BIM si ofera o selectie de optiuni pentru export de date de proiectare si instrumente de analiza de cale ferata, datorita aplicatiei include AutoTurn Rail 3D (se poate achizitiona si separat).

Ruleaza peste AutoCAD 2019-2024,

AutoCAD Civil 3D 2019-2024,

BricsCAD V22-V24

Nu ruleaza pe AutoCAD LT si BricsCAD Lite

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp