X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X
Orca3D DESIGN

Orca3D DESIGN

Arhitectura navala in Rhino, aplicatie conceputa de arhitecti navali pentru arhitecti navali

Durata Mod licenta Pret (fara TVA) Total
1 an Single User 2,336.32 lei
-
+
2,336.32 lei Adauga in cos
1 an Network 2,907.98 lei
-
+
2,907.98 lei Adauga in cos
Permanenta Single User 6,984.11 lei
-
+
6,984.11 lei Adauga in cos
Permanenta Network 8,723.93 lei
-
+
8,723.93 lei Adauga in cos
de la 2,336.32 lei (fara TVA)
Adauga la favorite  

Arhitectura navala in Rhino, aplicatie conceputa de arhitecti navali pentru arhitecti navali

Orca3D aduce in Rhino functii specifice pentru modelarea si editarea corpului unei nave folosind suprafete NURBS.

Modulul DESIGN ofera urmatoarele capabilitati pentru modelarea geometriei unei nave:

 • Utilitarul Hull Assistants, pentru a genera corpul navei in functie de o serie de parametri si dimensiuni introduse de utilizator.
 • Obtinerea planului de forme: linia de apa, plutiri, cuple teoretice, longitudinale, si orice alte curbe necesare pentru a defini suprafata teoretica a corpului navei.  Sectiunile pot fi colorate in mod specific si organizate pe layere.
 • Sectiunile se modifica in mod automat la modificarea suprafetei corpului navei. Acelasi lucru este valabil si pentru parametrii de flotabilitate.
 • Controlul formelor prova si pupa, asigurand continuitatea curbei stern
 • Pozitionarea facila a punctelor de control pentru suprafete, fie in mod interactiv, fie cu ajutorul functiei Orca3D vertex control .

Suprafata corpului navei poate fi compusa dintr-una sau mai multe suprafete. Orca3D dispune de functiile Blend, Trim, Fillet ce asigura flexibilitate si  capacitatea de a modela la orice nivel de complexitate.

Procesul de modelare a suprafetei corpului navei este corelat direct cu analiza de flotabilitate, stabilitate, cerinte referitoare la gabarit, distributia deplasamentului pe lungimea navei, manevrabilitate.

Cu Orca3D modelul creat in baza suprafetelor NURBS este folosit si pentru calcule, iar atunci cand suprafata corpului este modificata, acestea vor fi modificate automat.

Orca3D ofera calcule de stabilitate pentru mai multe linii de apa, deplasamente si centre de greutate in diferite combinatii.

Valori calculate:

 • Dimensiunile principale ale navei si aria plutirii
 • Valori pentru volume, distributia deplasamentului, centrul de greutate, pescaj
 • Proprietatile planului de plutire : aria de plutire, centrul de plutire, sectiune maxima
 • Coeficienti pentru corpul navei: bloc, prismatic longitudinal, prismatic vertical, sectiunea maxima, aria plutirii, suprafata carenei
 • Parametri de stabilitate:  inertia transversala si longitudinala si inaltimi metacentrice
 • Diagrama carenei drepte

Deoarece Orca3D realizeaza calcule de stabilitate si flotabilitate in baza modelului suprafetei corpului, nu exista limitari privind tipul de nava sau obiect ce poate fi analizat.

Orca3D genereaza in mod grafic suprafata ariei de plutire la planul de echilibru pe care sunt adnotate coordonatele centrului longitudinal de plutire, centrului vertical de plutire.

Un raport continand valori pentru parametri la fiecare conditie de plutire este generat in format Microsoft Report Generator si poate fi exportat in Excel sau salvat ca fisier .pdf.

Orca3D Design este disponibila in trei versiuni si poate fi instalata impreuna cu Rhino 5, Rhino 6, respectiv Rhino 7 si Rhino 8.

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
whatsapp